top of page
Image by GeoJango Maps

Locatie

Nu nog agrarisch gebied

Swifterbant-Zuid wordt gebouwd in een gebied in de gemeente Dronten wat nu nog agrarisch gebied is, ten zuiden van de huidige dorpskern Swifterbant. De wijk wordt omsloten door de Biddingweg en de Bisonweg, die naar Swifterbant leiden. Via de Biddingweg reist u waarheen u maar wilt. Via een bosstrook kom je via een pad vanuit de nieuwe wijk in het bestaande dorp.

Landelijk wonen in een natuurlijke omgeving

Swifterbant-Zuid wordt een groene wijk die bij het omliggende landschap past, met haar bossen en groene weiden. Maar de wijk sluit ook aan bij de natuurhistorie: in het zuiden en zuidoostelijke deel zijn oude rivierduinen in de ondergrond aangetroffen. Deze zullen nieuw leven krijgen in een duinwoongebied.

Goed bereikbaar wonen

De wijk ligt op tien autominuten afstand van de snelweg A6, vanwaar u moeiteloos naar Amsterdam reist. Richting het oosten bent u met een half uur bij knooppunt Hattemerbroek, vanwaar u de A28 naar Zwolle of Amersfoort of de A50 naar Apeldoorn kunt nemen.

Er ligt ook verbinding met het openbaar vervoer. Dronten ligt aan de spoorverbinding Amsterdam-Zwolle: de Flevolijn. De gemeente Dronten is per trein dus goed bereikbaar vanaf bijvoorbeeld Lelystad. Tussen Dronten en Swifterbant rijden bussen.

Benieuwd wanneer u voor het eerst een bezoek kunt nemen aan de nieuwe wijk? Lees verder op de pagina met de Tijdlijn.

bottom of page