top of page
Zoeken

Bestemmingsplan onherroepelijk, uitwerking plan gaat verder

Windplanblauw heeft zijn beroep op het bestemmingsplan van Swifterbant-Zuid ingetrokken. Het bestemmingsplan voor Swifterbant-Zuid is daarmee onherroepelijk geworden. Gebiedsontwikkelaar Bouwfonds Project Development (BPD) is de ontwikkelende partij door de grondpositie die zij heeft in kunnen nemen. Zij zijn bezig met de voorbereidingen om het plan te realiseren.


Beroep

Op 10 maart 2022 stemde de gemeenteraad in met het bestemmingsplan voor Swifterbant-Zuid. Consortium Windplanblauw ging daarop in beroep bij de Raad van State tegen het bestemmingsplan. Het consortium ontwikkelt een windpark in de noordwesthoek van Flevoland. Ook ten westen van Swifterbant-Zuid komen windmolens. Vanwege die windmolens werd een beroep ingesteld.


Overeenstemming

De gemeente ging na het beroep in gesprek met Windplanblauw. En is tot overeenstemming gekomen. Daarop is het beroep ingetrokken. Begin september is per brief door de Raad van State bevestigd dat Windplanblauw het beroep tegen het bestemmingsplan van Swifterbant-Zuid inderdaad heeft ingetrokken.


Uitwerking plannen

Gebiedsontwikkelaar BPD Ontwikkeling B.V. is gestart met de uitwerking van het stedenbouwkundig plan, het beeldkwaliteitsplan en de onderling gemaakte afspraken.
bottom of page