top of page
Zoeken

Duidelijkheid over termijn verkoop eerste woningen Swifterbant-Zuid

De verkoop van de eerste woningen van de nieuwe woonwijk Swifterbant-Zuid komt langzaamaan in zicht. Gebiedsontwikkelaar Bouwfonds Property Development (BPD) verwacht in het vierde kwartaal van 2023 te starten met de verkoop van de eerste woningen in Swifterbant-Zuid.

Verkoop in verschillende fasen

Onder de projectnaam ’t Luweland komen in totaal 750 woningen in de verkoop: appartementen, rij- en hoekwoningen, 2-onder-1-kapwoningen en vrijstaande woningen. BPD plaatst op hun promotiewebsite steeds het laatste nieuws over de verkoop, zoals plattegronden, impressiebeelden en prijzen. De woningen worden in verschillende fasen in verkoop gebracht, waarvan de eerste fase dus eind dit jaar zal plaatsvinden.

Oplevering

Zodra 70% van de woningen in de eerste fase is verkocht, kan de bouw daadwerkelijk starten. Ook moet de locatie bouwrijp gemaakt zijn en een onherroepelijke omgevingsvergunning afgegeven zijn. Vanaf dat moment kan gebiedsontwikkelaar BPD aangeven wanneer de woningen worden opgeleverd. Na de start van de bouw duurt het vaak ongeveer een jaar voor een woning opgeleverd kan worden. Als alles snel gaat en er geen tegenslagen zijn, zouden de eerste mensen op zijn vroegst begin 2025 in Swifterbant-Zuid kunnen wonen.

Bouwrijp maken

Het bouwrijp maken van Swifterbant-Zuid gebeurt naar verwachting na de zomer. Het gaat hier om de aanleg van het rioleringssysteem, het aanleggen van basiskabels en -leidingen, eventuele bouwwegen en wegenstructuur en verhardingen voor het parkeren van bouwmateriaal en auto’s van bouwvakkers.


Als eerste het nieuws ontvangen over de verkoop van de nieuwbouwwoningen in Swifterbant-Zuid? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief van ’t Luweland.


Foto: BPD

bottom of page