top of page
Zoeken

Een indruk krijgen van de kaders van Swifterbant-Zuid in 80 seconden

Gebiedsontwikkelaar BPD is bezig met de uitwerking van Swifterbant-Zuid. Concreet werken ze nu aan het inrichtingsplan. Die wordt gemaakt op basis van het stedenbouwkundig plan, het beeldkwaliteitsplan en de onderling gemaakte afspraken die staan in de overeenkomst met de gemeente Dronten.


Kwaliteitsteam

De kwaliteit van de uitwerking van het plan dat gebiedsontwikkelaar BPD maakt, is belangrijk. De gemeenteraad heeft in 2022 daarom een 'beeldkwaliteitskader' vastgesteld. Het doel is duurzaam, groen en veilig wonen. Een kwaliteitsteam beoordeelt de uitwerking van het plan van de gebiedsontwikkelaar. Naast medewerkers van de gemeente sluit er ook een inwoner uit Swifterbant aan.


Planning

Het doel is nog steeds dat in 2023 wordt begonnen met de grondwerkzaamheden en in 2024 met de bouw zelf. En dat de woningen daarna in verschillende fasen worden opgeleverd. We verwachten dat Swifterbant-Zuid tussen 2030 en 2034 klaar is.


Video beeldkwaliteitskader

In de onderstaande video zie je hoe het plan voor Swifterbant-Zuid er in de kern uit moet komen te zien. Het geeft een indruk van wat er in het beeldkwaliteitskader staat.


Lees meer over het beeldkwaliteitskader

bottom of page